Nacionalna nedelja promocije dojenja

Nacionalna nedelja promocije dojenja

Povodom Nacionalne nedelje dojenja koja se tradicionalno obeležava 40 nedelje u godini i simbolično predstavlja trajanje tudnoće, podnosimo sledeći Izveštaj o reaizovanim aktivnostima. Ove godine je Nacionalna nedelja dojenja, održana pod sloganom: „Omogućimo dojenje-napravimo razliku za zaposlene“. Akcenat ovogodišnjeg obeležavanja Svetske i Nacionalne nedelje dojenja je stavljen na socijalnu zaštitu, podršku na radnom mestu i roditeljske norme odnosno stavove.

U cilju promocije i podrške dojenju na našoj Кlinici realizovane su brojne aktivnosti.

Poklon majce za mame koje isključivo doje donirala je firma „CARE DIRECT“,koja je obezbedila 90 šolja sa natpisom „Najboljoj mami na svetu“ sa prigodnim pismom podrške za roditelje.

Dodelu šolja zabeležili smo nizom divnih fotografija koje se nalaze na sajtu naše Кlinike.

Novinska kuća Кurir i ekipa emisije „Majke i snajke“su kao podršku dojenju donirali Кlinici 100 jastuka za dojenje čiju smo primenu i pomoć majkama praktično pokazali u „Sobi za podoje“.

Sve te lepe momente sa našim babinjarama smo zabeležili zajedničkim fotografijama koje se objavljene na sajtu naše klinike. U saradnji sa Novinskom kućom Telegraf na njihovom portalu objavljeno je niz stručnih tekstova naših kolega u podršci i promociji dojenju.

U holu Кlinike u čekaonici ispred Savetovališta za trudnice i prostoriji za Otpust beba posebno su dizajnirani, izrađeni i postavljeni posteri vezani za obeležavanje Svetske i Nacionalne nedelje dojenja. U čekaonici ispred Savetovališta za trudnice prikazani su autentični video snimci i slike snimljeni na našoj Кlinici sa ciljem da promovišu dojenje-najzdraviji način ishrane beba.

Uz podršku medija u televizijskim emisijama uz učešće naših lekara i medicinskih sestara predstavljene su aktivnosti povodom obeležavanja Svetske i Nacionalne nedelje dojenja na našoj Кlinici i svakodnevi rad u promociji i podršci dojenja.

Aktivnosti su nastavljene i na drugim manifestacijama u saradnji sa Udruženjima koji su podrška roditeljstvu i dojenju, gde smo aktivno učestvovali u razgovorima sa trudnicama i babinjarama.Na ovaj način smo direktnom komunikacijom, razgovorom i savetovanjem bili podrška i pomoć roditeljima u rešavanju nedoumica u vezi dojenja.

Svakodnevno je omogućeno onlajn savetovanje trudnica i babinjara preko emaila savetnika za podršku dojenju sa instrukcijama na sajtu klinike.Na taj način smo omogućili dalju saradnju,podršku i savetodavnu pomoć našim babinjarama.

Povodom Nacionalne nedelje dojenja realizovane su aktivnosti:

Televizijska gostovanja:

  • Informer- „LIVE TV“, dr. Ljiljana Stanković-neonatolog i Nacionalni koordinator za podršku dojenju ,razvojnu i porodično orijentisanu negu novorođenčeta
  • „Jutarnji program RTS-a- U susret obeležavanju Svetske nedelje dojenja“, Danijela Veljković-savetnik za podršku dojenju na Кlinici
  • Emisija „150 MINUTA“-TV PRVA“, Danijela Veljković-savetnik za podršku dojenju na Gak “Narodni Front“
  • Emisija Popodne sa Marijanom Tabaković“-TV UNA, Danijela Veljković-savetnik za podršku dojenju na Gak “Narodni Front“